Stille start Wellbeing Economy Alliance Nederland

Gisterenavond vond de soft-launch plaats van de Wellbeing Economy Alliance Nederland. Een memorabel feit.

De Wellbeing Economy Alliance (WEAll) is een wereldwijde samenwerking van organisaties, allianties, bewegingen en individuen die werken aan een welzijnseconomie die menselijk en ecologisch welzijn levert.

De aanzet tot de oprichting van een Nederlandse WEAll hub komt van een coördinatiegroep binnen de TransitieMotor, bestaande uit ONE, PSDE  en het Thrive Institute. De TransitieMotor was een 1-jarig project om een open beweging van mensen en organisaties te creëren waarmee de ‘wissel’ naar een ecologisch duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving kan worden omgezet. Op 30 april jl. is de TransitieMotor gestopt en is teruggekeken op een jaar waarin zichtbaar geworden is hoeveel organisaties en initiatieven in Nederland toewerken naar een ecologisch duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving in Nederland. Zie hier het nieuwsbericht dat we erover publiceerde.

Het netwerk, opgedane kennis en ideeën worden overgedragen aan het nieuw gevormde kernteam van WEAll Nederland die dit jaar de organisatie en haar aanbod in samenwerking met netwerkpartners verder vorm zal geven.

Tijdens de soft launch werd het kernteam van WEAll Nederland voorgesteld, gaf Katherine Trebeck, co-founder en Senior Strategic Advisor binnen de Wellbeing Economy Alliance een hartverwarmende speech en kregen we een warm welkom van WEAll Network Lead Ana Gomez.

Bekijk de opname van de soft launch: