Workshop voor ‘changemaker’ studenten Hogeschool Leiden

Gisteren gaf Connect4Value de workshop ‘Externe Samenwerkingen en Partnerships’  voor studenten Commerciële Economie van de Hogeschool Leiden die de minor ‘Changemakers’ volgen.

Met de keuze voor deze minor richten deze studenten zich op hun ambitie duurzaam verschil te gaan maken in de samenleving en betekenisvol werk te doen. Met de minor krijgen de studenten naast de meest actuele kennis over de Betekenis Economie, veel kennis en kunde aangeboden uit de praktijk door verschillende gastdocenten.

De studenten hebben allen een eigen Impact Project bedacht: een project op een onderwerp waar zij zich hard voor willen maken in de samenleving. En waar ze samenwerkingen voor moeten opzoeken en ontwikkelen.

Er zijn mooie initiatieven bij: van ondersteuning van kinderen in arme Nederlandse gezinnen (SDG1) en ‘wachtverzachters’ voor mensen op wachtlijsten in de GGZ (SDG3) tot duurzame sportbekers (SDG12).

Maar wat betekent het om samen te werken aan projecten voor duurzame transitie? Waar moeten ze op letten bij het ontwikkelen van samenwerkingen? Hoe vinden ze geschikte partners? En wat kunnen ze doen om succesvolle partnerships te ontwikkelen en te houden?

Al deze onderwerpen kwamen in sneltrein vaart aan bod tijdens deze introductie workshop. Volgende week volgt er nog een intervisie middag voor de studenten over hun ideeën voor de samenwerkingen van hun impactproject.