Welkomstevent Wellbeing Economy Alliance Nederland

Gisteren was het welkomstevent van de Wellbeing Economy Alliance Nederland, de Nederlandse organisatie-in-oprichting van de internationale Wellbeing Economy Alliance (WEAll).

Het event was voor WEAll-leden, genodigden en geïnteresseerden om kennis met elkaar en het coördinatieteam van WEAll Nederland te maken. Olette was er niet aanwezig vanuit Connect4Value, maar als een van de mede-oprichters en lid van de kernorganisatie van de WEAll Nederland. Hier binnenkort meer over.

De middag werd gestart door Erik Uitenboogaard van Casco Art Institute, die een zeer toepasselijke column voordroeg. Hierin riep hij op om naast kennis vooral ook onze creativiteit en verbeeldingskracht in te zetten in het transitieproces naar een nieuwe economie.

Daarna ging moderator Maarten Nijman, directeur ONE, lid van WEAll en mede-oprichter van WEAll Nederland, in gesprek met Kees Klomp, lector betekenis-economie, oprichter van Thrive Institute en ook al enige tijd WEAll lid. Kees Klomp is zeer enthousiast over de internationale WEAll beweging en hun professionele en inclusieve aanpak. Hij staat pal achter het ‘nieuwe narratief’ voor de economietransitie, dat in zijn ogen heel toegankelijk en concreet is en daardoor veel mensen aan kan spreken.

Kees Klomp ziet vooral het belang van de WEAll-beweging in het met elkaar ontdekken van alternatieven voor alle mogelijke onderdelen van het huidige economische systeem, het van elkaar leren en het met elkaar samenwerken. Daarbij refereert hij aan de beeldende term ‘weaving’: losse draadjes, die op zichzelf weerloos zijn, vormen gezamenlijk een sterk weefsels wanneer ze met elkaar worden verbonden. Tijdens het gesprek werd ook een fragment getoond uit de korte documentaire “Je kunt niet zonder betekenis zijn”. Kees Klomp bracht deze film onlangs uit, om het verhaal over de noodzaak van een economietransitie op een voor iedereen toegankelijke manier te vertellen.

Tot slot ging Maarten in gesprek met Jelleke de Nooij van Tol en Olette: Jelleke vanuit haar rol binnen de Transitiemotor en als mede-oprichter van WEAll Nederland. Zij ging in op de ontstaansgeschiedenis van WEAll Nederland, die eigenlijk al een langere historie kent via diverse andere bewegingen, zoals de TransitieMotor maar ook Platform Duurzame en Solidaire Economie. Olette ging in op de weg die WEAll Nederlands wil inslaan met alle mensen en organisaties in Nederland, om de economietransitie te realiseren.

Wil je meer weten over WEAll Nederland? Of zou je op welke manier dan ook bij willen dragen?

Kijk dan op de website.