Steun Petitie Burgerberaad Klimaat & Milieu

Om de aarde leefbaar te houden en economische schade als gevolg van de klimaatcrisis te beperken, zijn snel grote veranderingen nodig. De afgelopen decennia bleek het voor regeringen onmogelijk om tot een toereikende aanpak van de klimaat- en ecologische crisis te komen.

Nieuwe manieren van democratische samenwerking tussen politiek, overheidsorganisaties en burgers is nodig om de keuzes te maken die onze ecologische toekomst mede vormgeven.

Eén van die manieren is het houden van een burgerforum of een burgerberaad. Met het burgerberaad helpen gelote burgers de politiek om lastige keuzes te maken. In dit filmpje legt de TransitieMotor uit wat een Burgerberaad is.

Onze relatie De Transitiemotor is met Bureau Burgerberaad en Extinction Rebellion een petitie begonnen voor een BurgerBeraad Klimaat.
Dit initiatief komt mede n.a.v. het onlangs gepresenteerde rapport van de Commissie Brenninkmeijer, waar deze coalitie aan mee heeft gewerkt, en die een positief advies uitgebracht over het burgerberaad in het rapport Betrokken bij Klimaat. Op deze site van de overheid kun je alle documenten terugvinden.
Jij kunt de petitie BurgerBeraad steunen en verandering naar nieuwe democratische samenwerking stimuleren door te tekenen op deze site.