SDG Symposium op 7 februari: ‘Geloven in de kracht van lokaal’

Op 7 februari a.s. vindt in theater de Bussel in Oosterhout een landelijk SDG symposium plaats voor iedereen die binnen zijn of haar gemeenschap bezig is of aan de slag wil met het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Het thema van het symposium is :

Nu duurzaam doorpakken met de kracht van lokaal voor een mooie, sterke samenleving!

Dit symposium markeert de lancering van SDG Lokaal.

Er zal gesproken worden over de kracht en uitdagingen van het creëren van lokale verandering voor het realiseren van de SDG’s

Hiertoe wordt met diverse sprekers en partners in beeld gebracht wat de kracht van lokaal is, want er gebeurt al veel moois in Nederland. Deze initiatieven verdienen het om nog zichtbaarder te worden zodat meer mensen mee kunnen doen en we samen lokale gemeenschappen versterken.

Ook kun je in gesprek gaan met ‘duurzame doorpakkers’: initiatiefrijke Nederlanders die niet wachten tot een ander begint, maar zelf de handen uit de mouwen steken.

Eén van die duurzame doorpakkers is Henk Krols van stichting De Groene Pluim. De Groene Pluim wil een beweging op gang brengen binnen ondernemingen, overheids- en onderwijsinstellingen door samen met gemeenten erkenning te geven aan duurzame koplopers. Dit doen zij al met veel succes in 20 gemeenten, zoals Gemeente Breda, Gemeente Alphen aan den Rijn en Gemeente Goes. Hiermee bouwen ze aan een duurzame, inclusieve en toekomstbestendige omgeving met een gezond ondernemersklimaat als resultaat. Vooruitstrevende bedrijven en/of organisaties worden door De Groene Pluim op een positieve manier erkend en streven naar intensief partnerschap en kennisdeling met andere De Groene Pluim houders. Zij vormen een actief netwerk waarmee zij elkaar en hun omgeving versterken.

Connect4Value host die middag één van de ‘duurzame doorpaktafels’, waar we in gesprek gaan over hoe we de ontwikkeling van ‘sterke lokale gemeenschappen’ kunnen versnellen.

Meer informatie en kaarten vind je hier.