SDG Generation Festival Windesheim College Zwolle

Education for a Sustainable Future!, was het motto van de drie dagen op het Windesheim Honors College in Zwolle.

Olette ging vanuit haar rol voor de Wellbeing Economy Alliance deze dagen een kijkje nemen bij WEAll-lid Windesheim en was onder de indruk!

Met een mix van live en vele online sessies en workshops was er veel te kiezen.

Op maandag gingen we naar de online workshop ‘Overcoming uncertainties in interdisciplinary collaboration for sustainable education’ van Niels van der Mast, parttime lector Global Project and Change Management en parttime-consultant en Mauricio Pradena Miquel, Assist. Professor en Hoofd van de Concrete Laboratory van de Universidad de Concepción in Chili. De universiteit en Windesheim hadden gezamenlijk een project gedaan, en deelden best practises en uitdagingen die ze tegen waren gekomen.

De tweede dag waren we in Zwolle bij de lezing van Kees Klomp en het aansluitende panel gesprek met WEAllNL kernteamlid Rutger de Roo van Alderwerelt, Climate Campus, SDG Nederland , #Zwolse8, Deltion College, #NICE, #GreenhubWindesheim en het #WindesheimHonoursCollege. Zij spraken over ‘Collectieve actie, Collectieve wijsheid’: Hoe kunnen we al samen lerend verandering en impact creëren? Hoe doen de panelleden dit in hun eigen omgeving. Waar lopen ze tegenaan? En welke best-practices zijn er?

Het werd een interessant gesprek vanuit de diverse perspectieven en ervaringen!

De lezing van Kees was zoals altijd inspirerend en ging in op de ontwikkeling van het integraal kijken naar welzijn in plaats van naar het smaller gedefinieerde welvaart, waar financiële indicatoren als het GDP leidend zijn als maatstaf, maar volstrekt onvoldoende blijken te zijn voor de ontwikkeling van mens en zijn omgeving.

Op dag drie waren we weer online van de partij. Dit maal bij de workshop van Paul van der Cingel met de intrigerende titel ‘Moving from Systems Thinking to Systems Doing’.

Tot slot sloten we nog aan bij de key note van Anneloes Smitsman, oprichter en CEO van het EARTHwise Center, om de toekomst die wil zouden willen voor te kunnen stellen.