NEx voor de Nieuwe Economie 2020

Vandaag was Connect4Value bij NE20: het grootste zakelijke festival voor ondernemers in de nieuwe economie, georganiseerd door MVO Nederland.

In de Beurs van Berlage kwamen wel 1000 ondernemers, experts en beslissers bijeen met hetzelfde doel voor ogen: sneller naar een circulaire, klimaatneutrale en inclusieve economie met eerlijke ketens.

In het hol van de oude economie, met de AEX, maakten Maria van der Heijden, directeur-bestuurder MVO NL , Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam en festivalvoorzitter Sofie van den Enk de Nieuwe Economie Index (NEx) bekend.  Deze index moet ons de komende jaren gaan aantonen hoe duurzaam de Nederlandse economie nu eigenlijk is, en hoe ver we nog af zijn van het doel: het kantelpunt van 20% in 2025.

Daarnaast waren er wel 40 verschillende break-outs, mini-college’s en duurzame ondernemers op de beursvloer.

En keynotes van Mark van Baal, van Follow This en Joris Luyendijk.

Met zijn succesvolle beweging Follow This is Mark van Baal samen met ruim 5.000 ‘groene aandeelhouders’ op weg om olieconcern Shell van binnenuit de verduurzamen. Tijdens zijn keynote vertelde hij waarom dit werkt en hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen.

Journalist, antropoloog, schrijver Joris Luyendijk vertelde op humorvolle wijze waarom toch telkens mannetjes zoals hij de baas zijn. Hoe je met 7 vinkjes tot de elite van Nederland behoort die het voor het zeggen heeft. En waarom je voor echte diversiteit in oppositie in je bedrijf moet komen.

Meer dan genoeg inspiratie om de NEx-doelstelling te gaan halen!