Lancering van het Human Development Report 2020

Om van welvaart naar welzijn te gaan, moeten we vanuit een nieuwe, gebalanceerde visie gaan bepalen welke indicatoren belangrijk worden en processen inrichten om ontwikkelingen hierop te gaan meten. Verschillende organisaties zijn hier al langere tijd mee bezig, zo ook de Verenigde Naties.

Afgelopen week werd door SDG Nederland in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ontwikkelingsprogramma van de VN een webinar gehouden ter gelegenheid van de lancering van het VN Human Development Report 2020.

Het 30e HDR rapport legt de nadruk op het Antropoceen: het tijdperk van de mens. Want voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid van 30.000 jaar is het niet de planeet die de mens vormt, maar vormt de mens de planeet.

Bij het evenement, dat voorgezeten werd door SDG Nederland directeur Maresa Oosterman, werden de uitkomsten van het rapport voor de Nederlandse context gegeven.

Spreker waren o.a. Kitty van der Heijden (Algemeen Directeur Internationale Samenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken ), Ulrika Modéer (Adjunct-secretaris-generaal en directeur van het UNDP Bureau voor externe betrekkingen en belangenbehartiging) en Pedro Conceição (Directeur van Human Development Report Office (HDRO)).

De boodschap was duidelijk: Zonder dat we de bewuste intentie hadden, zijn we de planeet aan het verwoesten. En je kan geen ontwikkeling van mensen realiseren, zonder te kijken naar de ontwikkeling van onze omgeving.

Het rapport maakt je duidelijk hoe de mensheid in actie kan komen om in een eerlijkere samenleving te leven in balans met de planeet. Daarnaast kom je meer te weten over het realiseren van deze transformatie. Klik hier om het te downloaden.

Ook kun je hier de webinar terugkijken.