Geslaagd eerste GrassrootsCafé voor leden Volt Nederland

‘Van vooruitdenken naar waarmaken’ was het thema van het eerste GrassrootsCafé voor Volt Nederland, dat Connect4Value afgelopen donderdag in samenwerking met Volt Utrecht, de TransitieMotor regio Utrecht en Urban Villagers organiseerde.

De duurzame en inclusieve veranderingen die de nieuwe politieke beweging Volt voor ogen heeft en in hun beleidsprogramma heeft opgenomen, vragen om samenwerking tussen alle spelers in de samenleving: burgers, overheid, bedrijven en andere organisaties.

Het doel van dit eerste Café was om Volt leden te laten zien dat al veel mensen en organisaties mee bezig om op hun eigen ‘grassroots’ manier verandering tot stand te brengen, onder andere via de TransitieMotor.Fenneke van der Deijl, die als sociaal ondernemer onder de naam Urban Villagers werkt, lichtte vanuit haar eigen praktijk verschillende ervaringen toe.

Daarnaast was er ruimschoots de mogelijkheid om als deelnemer je eigen initiatief toe te lichten of inspiratie bij andere deelnemers op te doen om zelf aan de slag te gaan. Zo was een van de deelnemers initiatiefnemer in de Utrechtse binnenstad om zonnepanelen te plaatsen op diverse (huur)woningen. Uit eigen ervaring vertelde hij waar je als buurtcollectief tegenaan loopt in samenwerking met gemeente, woningbouwcorporaties en energieleveranciers.

Al met al een geslaagd en inspiratievol eerste Café!

De verwachting is dat er komend jaar meer van deze GrassrootsCafés zullen worden georganiseerd.