Frontrunners of the BioCircular Economy 2.0 — Nordic-Netherlands Roundtable

Het was een drukke week met veel interessante webinars. Zo ook deze van de Nordic Circular Hotspot getiteld ‘Frontrunners of the BioCircular Economy 2.0 — Nordic-Netherlands Roundtable’. Het was de allereerste keer dat dit virtuele rondetafelgesprek werd georganiseerd door Nina Kopola, Director General en CEO Business Finland, Willem Sederel, voorzitter van Circular Biobased Delta,  Freek van Eijk en Peter Michel Heilmann, resp. Director en Managing Partner bij Holland Circular Hotspot.

De Nordic Circular Hotspot, geïnitieerd op het World Circular Economy Forum in Helsinki in juni 2019, is een samenwerkingsplatform en een 10-jarig circulaire markttransitieprogramma dat wordt beheerd door een consortium van 10 Managing Partners uit vijf Scandinavische landen plus Nederland met een missie om de overgang naar een circulaire markt in de Scandinavische regio.

Zowel Scandinavië als Nederland hebben historisch zeer nauwe zakelijke en investeringsrelaties gehad op het gebied van verandering naar een biocirculaire economie en leren veel van elkaars successen, uitdagingen en ervaringen, terwijl betrokken organisaties tegelijkertijd intensiever samenwerken en coördineren op Europees en internationaal niveau.

Dit tijdelijke Nordic-Nederlandse rondetafelgesprek richtte zich op het bijeenbrengen van de Scandinavische en Nederlandse koplopers in het bedrijfsleven met als doel de transitie naar een circulaire bio-economie 2.0 te leiden en te versnellen. Tijdens het webinar vertelden de zakelijke koplopers de wijze waarop zijn proberen met hun bedrijf het goede voorbeeld te geven, evenals vier belangrijke EU-besluitvormers en leden van het Europees Parlement.