11 dec : Workshop SDG17-Partnerships-for-the-Goals

Tijdens zijn Duurzame troonrede in september 2020 gaf hoogleraar Jan Jonker het aan: ‘We moeten collectief werken aan een socio-economische transitie. Het omzetten van woorden en concepten is amper gestart. De vraag hoe we met elkaar willen samenleven wordt steeds dringender in de samenleving. Velen van ons zijn zich bewust geworden van de kwetsbaarheid van ons sociaal, economisch en ecologische systeem. Helaas komen ook vel mensen in hun persoonlijke strijd voor wat zij duurzaam, sociaal en rechtvaardig vinden recht tegenover een ander te staan. Maar de toekomst kan alleen collectief gevormd worden. In samenwerking met en niet tegen elkaar.’

De vraag is niet óf we moeten samenwerken, maar vooral hoe.

Samenwerken aan duurzame innovatie en transitie is anders dan het samenwerken dat we vaak kennen. Zo zijn de onzekerheden groter waar je samen naar toe werkt en moet je het ook nog eens samen met partijen doen waar je wellicht anders niet zo snel mee samenwerkt. Het vormen en ontwikkelen van langdurige, succesvolle partnerships is een minstens zo grote uitdaging dan het vinden van inhoudelijke oplossingen.

Wil jij meer inzicht in de dynamiek die hier bij komt kijken? En te weten komen welke specifieke vaardigheden nodig zijn om van jullie partnership een succes te maken en zo duurzame transities en een nieuw normaal te realiseren?

Onze workshop SDG17-Partnerships-for-the-Goals is een snelle en leuke manier om zelf, je partner, collega, netwerk of organisatie kennis te (laten) maken met de dynamiek van Partnerships-for-the-Goals. Want waarom is samenwerken nou zo belangrijk voor duurzame ontwikkeling en vernieuwing? En wat komt er bij kijken om een partnership succesvol te maken én te houden?

Aanmelden kan via het inschrijfformulier hier op onze website.

Interesse, maar komt 11 december a.s. niet uit?

Kijk dan hier voor onze agenda.