Connect4Value tijdens Duurzame Week Utrecht

Deze week was het voor de 4e keer ‘Duurzame Week’ in Utrecht.

Een week vol activiteiten, lezingen, films, een pubquiz, proeverijen en meer rondom alles dat duurzaam is.

Tijdens dit festival gaf Connect4Value een introductieworkshop ‘Succesvolle Partnerships voor Duurzame Doelen’ bij de Social Impact Factory. Want om duurzame impact te maken hebben we elkaar nodig en moeten we samenwerken met andere organisaties.

Een groep jonge ondernemers, met uiteenlopende activiteiten op het gebied van duurzaamheid volgden de interactieve workshop. Het  SamenwerkingsCanvas van Connect4Value werd enthousiast ontvangen als hulpmiddel om hun beginnende samenwerkingen vorm te geven.

 

Daarnaast was Connect4Value aanwezig bij de stadsdialoog ‘SDG’s in de stad’.

De SDG’s staat voor de Sustainable Development Goals, de 17 duurzame doelen die door de Verenigde Naties zijn opgesteld en waar verbetering ervan bijdraagt aan een beter wereld. Dat de SDG”s ook in Utrecht leven bleek tijdens deze levendige bijeenkomst waar ondernemers, gemeenteraadsleden en burgers bij aanwezig waren.

Het programma Utrecht-for-the-Global-Goals reikte de U-awards uit aan de meest inspirerende initiatieven in de stad. Een van de winnaars was het initiatief van de blauwe walvis. Een opvallend kunstwerk, gemaakt van plastic zwerfafval, dat sinds begin dit jaar in de Catharijnesingel voor TivoliVredenburg staat.